Napirend előtti felszólalás

Túlfűtött gazdaság, alacsony termelékenység, pusztító korrupció – a magyar kormány folytatja jövőnk fölélését – Újabb intő jel érkezett Brüsszelből!

Gepostet von VARJU László Újpest-Angyalföld am Montag, 25. Mai 2020
Hirdetés

Varju László (DK) arról beszélt, hogy a magyar emberek úgy érzik, az Orbán-kormány magára hagyta őket a válságban. Szerinte a 2021-es költségvetéssel kapcsolatban pesszimista előjelek vannak, a rosszul és drágán kezelt egészségügyi veszélyhelyzet okoz kibontakozó gazdasági válságot. Ha teszteltek volna, akkor sokkal hamarabb tudhatták volna, hogy nem itt támad a legerősebben a vírus, így nem kellett volna kíméletlenül kiüríteni a kórházakat és kevesebb embernek szűnik meg a munkahelye – mondta.

Jelezte: a DK azt javasolja a Európia Bizottságnak, hogy csak olyan tagországoknak adjon támogatást, amelyek az Európai Ügyészséghez csatlakoznak.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára úgy reagált: a sikeres járvány elleni védekezéshez összefogásra volt szükség, amiben az ellenzék nem vett részt, sőt a jogalkotásban, ahol lehetett, „keresztbefeküdtek”, valamint álhíreket gyártottak Magyarországon és külföldön is.

Korábban írtuk

Hangsúlyozta: a kormány munkahelyvédelmi intézkedései már most bizonyítják életképességüket, hiszen a bértámogatással 200 ezer munkahelyet sikerült megmenteni, az adókönnyítések pedig 360 ezer munkáltatón segítenek.

Szerinte a baloldal ismét adóemeléssel, segélyezéssel és bércsökkentésekkel kezelné a válságot, ugyanakkor képmutató is, hiszen ahol a baloldal van döntési pozícióban az önkormányzatokban, ott csökkentették a fizetéseket. Arra szólította fel a DK-t, hogy azonnal álljanak le azzal a kampánnyal, amelyet azért indítottak, hogy Magyarország ne kapjon uniós forrásokat.