Varju László (DK)arról beszélt: a magyar gazdaság zuhanóban van, 12 év alatt 12 ezer milliárddal nőtt az államadósság, 100 forinttal lett gyengébb a nemzeti fizetőeszköz és a valós munkanélküliség legalább 8 százalékos. Szerinte a kormány mentőcsomagjának nagy része kamu, a vállalkozások és a munkavállalók százezrei küszködnek, de nem kapnak valós segítséget az államtól.

Hirdetés

 Úgy értékelt: a pánikba esett kormány kapkod és maga teszi még mélyebbé a válságot. Bírálta, hogy a kormány 900 milliárd forintos devizahitelt vett fel, de ezt nem munkabértámogatásra, munkanélküli segélyre, 100 százalékos táppénzre, a családi pótlék emelésére és a nyugdíjasok támogatására költi.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára visszautasította, hogy a „Gyurcsány-párt” képviselője megpróbálja kioktatni hitelfelvételről, foglalkoztatásról, államadósságról és szociális biztonságról a kormányt, miközben nincs még egy olyan párt, amely a politikai programjának részévé tette, hogy elvegyen egyhavi bért az ápolóktól, orvosoktól, tanároktól, közalkalmazottaktól, hogy csökkenti a családtámogatásokat és kórházakat zár be. Önök taszítottak szociális létbizonytalanságba sok százezer embert, és felvették az IMF gigahitelét, amiért cserébe újabb megszorításokat vállaltak – mondta.

Hangsúlyozta: a kötvénykibocsátás azt mutatja, hogy a magyar gazdaság stabil lábakon áll, úgy lehet finanszírozni az országot, hogy nem kell nemzetközi szervezetekhez fordulni.

Korábban írtuk

Az Orbán-kormány gazdaságpolitikája megbukott!

Hiába a sok hazudozás az emberek pénzén, mára egyre többen látják: az Orbán-kormány gazdaságpolitikája megbukott. 2022-ben pedig a választók fogják kimondani a végítéletet az önök bűnös kormányzása felett!Kövesd élőben, és oszd meg VARJU László Újpest-Angyalföld napirend előtti felszólalását! 🇭🇺🇪🇺

Posted by Demokratikus Koalíció on Monday, November 30, 2020