Fotó: MTI, archív, szerk.
Hirdetés

Varju László (DK) szerint a kormány az elmúlt években nem tudott változtatni Magyarország kitettségén, hiába kapott sok EU-támogatást az ország.

Úgy vélte, bár a kormány büszke arra, hova jutott az elmúlt tíz évben, a környékbeli országokat megfigyelve az látható, hogy Magyarország inkább elveszítette a pozícióit, sok lehetőséget elszalasztott, más országok pedig már előrébb járnak.

Kitért rá: amikor a magyar vállalkozásoknak kellett volna segíteni, bértámogatással megmenteni őket, nem tudtak lépni, és mire léptek, már több százezren munkanélkülivé váltak, vagyis érdemben segíteni a magyar cégeknek nem tudtak. A kormánynak nagy szerencséje, hogy az elmúlt időben csökkentek az energiaárak és hogy a koronavírus-járvány – többek között a magyar lakosság fegyelmezettsége miatt – nem terjedt el jobban – mondta.

Korábban írtuk

Varju László kiemelte: miután az emberek befizetik az adót, a kormánynak tudomásul kell vennie, hogy a parlamentnek van módja és lehetősége, hogy ellenőrizze, mi történik ezzel az összeggel, a kormánynak ezért vennie kell a fáradságot, hogy beszámoljon erről.

A Gyurcsány-párti képviselő nem szalasztotta el az alkalmat, hogy gyalázkodjon Trianon kapcsán. A századik évfordulón, június 4-én Csongrád megye neve Csongrád-Csanád megyére változik, ezt történelemhamisításnak nevezte, mondván, hogy ilyen nevű megye sohasem létezett.

Végül kijelentette: nem támogatható az előterjesztés.