Ezért van ma a szégyen napja a Parlamentben!

A mai nap tökéletes szimbóluma annak, ami itt az elmúlt 10 évben történt: a parlamentáris demokrácia kiüresítésére, a parlamentarizmus megcsúfolására, valamint a gyűlölet és a kirekesztés kormányprogramként történő alkalmazására.Mi ebben nem kívánunk részt venni, ezért a mai napon bojkottáljuk a Parlamentet.Kövesd élőben, és oszd meg VARJU László Újpest-Angyalföld napirend előtti felszólalását!🇭🇺🇪🇺

Posted by Demokratikus Koalíció on Tuesday, June 15, 2021
Hirdetés

Varju László (DK) úgy fogalmazott: „világos, hogy a nép a hatalmát elvesztette, ez nem demokrácia, hanem állampárti önkényuralom, ez nem parlament, nem az ország háza, a mai nem egy parlamenti nap, hanem a szégyen napja”.

Hangsúlyozta: egyetlen ellenzéki párt sem vitatta, hogy szükség van a pedofilok elleni törvénycsomagra, bár elgondolkodtató volt, hogy azt éppen „a pedofilok pártja”, a Kaleta Gábort titokban hazamenekítő Fidesz nyújtotta be. Azonban szerinte kiderült, hogy a kormányoldalnak nincs bajuk a pedofilokkal, hanem gyorsan csináltak egy parlamenti vitára alkalmatlan, homofób és melegellenes törvényt, összemosva a pedofil bűnözőket számos szexuális kisebbséggel.

Úgy értékelt: a 133 legbátrabb gombnyomó ma 133-szor árulja el a hazát. Jelezte: a DK ebben a gyalázatban nem kíván részt venni, nemet mond a gyűlöletkelésre és a „közvagyon pánikszerű fideszes szétlopására” is. Azt ígérte: 2022 után Dobrev Klára vezetésével megmutatják milyen egy szabad és demokratikus Magyarország.

Orbán Balázs: az ellenzék patyomkin szövetsége Gyurcsány visszatérését készíti elő

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára úgy reagált: ma a költségvetésről is szavaznak, ami a gazdaság újraindításáról szól, ezért ebből egyetlen képviselőnek sem kellene kivonnia magát. Hozzátette: döntenek a bértámogatás és a hitelmoratórium meghosszabbításáról, az orvosok soha nem látott béremelésének pénzügyi alapjáról is, így szomorú, hogy a DK ezt sem tartja fontosnak.

Emellett – folytatta – visszaépítik a 13. havi nyugdíjat, ami ezek szerint szintén nem fontos a baloldalnak. Amikor elvették a 13. havi nyugdíjat, akkor Varju László is itt volt, nyomta a gombot lelkes katona módjára – jegyezte meg.

Úgy vélte: az ellenzék „patyomkin szövetsége” Gyurcsány Ferenc 2022-es visszatérését készíti elő a hatalomba, de az emberek ezt nem fogják hagyni.

Korábban írtuk