Orbán több százezer EU-s vakcinára mondott nemet. Ezért nincs ma elég vakcina!

Azért nincsen EU-s vakcina az országban, mert Orbán Viktor szándékosan nem rendelt!A Parlamentben szembesítem a fideszes képviselőkkel, hogy a kormány több százezer nyugati vakcináról mondott le pusztán a politikai érdekei miatt!Kövesd élőben a felszólalásom!🇭🇺🇪🇺

Posted by VARJU László Újpest-Angyalföld on Monday, March 1, 2021
Hirdetés

Varju László (DK) arról beszélt: Dobrev Klára, a DK EP-képviselője „lebuktatta” az Orbán-kormányt, és bebizonyította, hogy a kabinet nem hívta le a Nyugat-Európából leköthető oltásmennyiséget, ezzel emberi életeket kockáztatva.

„Az Orbán-kormány magyarok életével játszik, sőt gyilkossággal felérő bűnt követett el” – fogalmazott. Hozzátette: Orbán Viktor döntése a „halált hozó ember” döntése és hazaárulás, ezért a kormányfőnek azonnal le kell mondania a tisztségéről.

Azt is bírálta, hogy a kormány döntése miatt az oltási igazolásban nem szerepel majd, kit, milyen vakcinával oltottak be. Szerinte ez lezárhatja a határokat a magyarok elől, és nehéz helyzetbe hozhatja a munka miatt ingázókat.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára úgy reagált: „nincs új az őszödi nap alatt, a Gyurcsány család hazudik”. Szerinte a képviselő olyan vakcinákról beszélt, amelyeket decemberben szállítanának le.

Azt mondta, a baloldal nagy erőkkel „beleállt” az oltásellenességbe, és aláássa a vakcinákkal kapcsolatos bizalmat, miközben politikusaik „sutyiban” maguknak azért beadatják az oltást.

„Hol van a baloldali felelőtlenség határa?” – tette fel a kérdést. Úgy értékelt: ahogyan az őszödi beszéd, úgy ez a viselkedés is beleég majd a magyarok emlékezetébe.

Korábban írtuk