Fotó: képernyőkép, Facebook
Hirdetés

Ezzel kapcsolatban a Mediaworks Hírcentrumának érdeklődésére a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a következőket válaszolta:

„Az ügycsoportot érintően a rendőrségre több feljelentés is érkezett, amelyek alapján befolyással üzérkedés, csalás, vesztegetés, vesztegetés elfogadása, hivatali visszaélés és hűtlen kezelés elkövetésének gyanúja miatt eljárásokat folytatunk ismeretlen tettes ellen. A nyomozások érdekeire tekintettel ezekről nem adunk bővebb tájékoztatást” – írták.

A legfrissebb felvételeken – például azon, amelyet kedden juttattak el több médiumnak, így a Demokratának – már Bajnai Gordon, a baloldal korábbi miniszterelnöke is hallható. Bajnai hosszasan értekezik egyebek mellett városházi „cápákról”.

kapcsolódó cikkünk

A Magyar Nemzet emlékeztet: a városházi botrány kirobbanását követően Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő két feljelentést is tett, és jelen pillanatban még tizenkét olyan ingatlannal kapcsolatos dokumentáció van nála, amely szintén ehhez az időszakhoz köthető, vagyis további feljelentések várhatók. A közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István szintén a nyomozó hatósághoz fordult a sajtóban megjelent információk alapján.

Korábban írtuk