– Egyébként nem is érdekli magukat, hogy én vagyok-e a felvételen vagy sem, hiszen már előtte megírták. Megfürdettek a mocsokban – méltatlankodott a Magyar Nemzet szerint az üzletember. Érdekesség, teszik hozzá, hogy először az Index számolt be az ügyről, Ganspergert is a baloldali internetes lapban említették először név szerint, kikövetkeztetve, hogy jellegzetes hanghordozása, illetve a céges háttere alapján ő beszélhet a hangfelvételen. A kritika tehát őket illette volna.

Hirdetés

„Hétfőn számos alkalommal kerestük Gansperger Gyulát, aki, bár egyszer felvette a telefont, bele sem szólt a készülékbe. Az ugyanakkor lapunk Ganspergerrel folytatott telefonbeszélgetéséből is megállapítható, hogy az üzletember hangja egyértelműen azonosítható a felvételen beszélő férfiéval” – áll a Magyar Nemzet cikkében.

„Néhány napja még fake newsról, szánalmas propagandáról, lakájmédiáról beszélt – most már a főpolgármester sem tagadja, valóban tárgyaltak a Városháza eladásáról” – ezt már a Mandiner írja.

A portál hozzáteszi: bár Karácsony Gergely szerint „nincs Városháza-ügy”, a napokban több nyilvánosságra került hangfelvétel is arról tanúskodik, hogy a fővárosi vezetés komolyan fontolóra vette a Városháza eladását. A Mandiner ezért időrendben foglalta össze a történéseket.

Korábban írtuk

Először az Index írta meg múlt csütörtökön, hogy „vevőt keres a Városháza hatalmas értékű, műemléki védelem alatt álló épületegyüttesére a főváros vezetése”.

„Ma olvastam utoljára Indexet” – reagált minderre Karácsony Gergely, aki cáfolni igyekezett a baloldali hírportál állításait.

Azóta azonban az Index megjelentetett egy birtokába került szerződést, megjelent több rejtélyes hangfelvétel, fény derült egy ingatlanügyletre, azonosították az egyik megszólalót, Gansperger Gyula üzletembert, egy újabb felvételen pedig egy férfi Barts J. Balázsként (a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezérigazgatójaként) mutatkozik be és beszél a Városházával kapcsolatos tervekről.

A legfrissebb fejlemény, hogy a liberális Telex kedden azt írta, „a Fővárosi Önkormányzat nyilvánosságra hozta a Városháza rövid, közép- és hosszú távú fejlesztési lehetőségeiről készített döntés-előkészítő tanulmányt. (A tanulmány innen letölthető.) A Fővárosi Vagyonkezelő által készített döntés-előkészítő tanulmány számba vette a Városháza ingatlanának lehetséges rövid távú, középtávú és hosszú távú fejlesztési lehetőségeit, azok hozzávetőleges bevételeinek és költségeinek becslésével. Ahhoz, hogy ezek a hozzávetőleges becslések rendelkezésre álljanak, értelemszerűen piaci konzultációkat is folytatni kellett, írja a főpolgármesteri hivatal közleményben.”

Vagyis mégis felmerült ötletként a Városháza eladása…

A Mandiner összefoglaló cikke ITT olvasható.