A csomagot a nyomozóhatóság később kereste a lakásán, ám a házkutatás során nem került elő. Katus később telefonon érdeklődött Weiszenberger Dénesnél, hogy megtalálták-e az iratokat.

A tanú a nyomozás során tett vallomásban még azt mondta: Katus arra kérte, hogy rejtse el a csomagot. Ma viszont kijelentette: a harmadrendű vádlott csak annyit kért, hogy rakja el az A4-es papírokat tartalmazó nejlonzacskót. A tanú hozzátette: nem tanúsított az egész dolognak sok jelentőséget, arról sem kérdezte Katust, hogy mi van a csomagban. Fodor Endre bíró kérdésére, miszerint miért éppen a vécében tárolta az ominózus iratokat, azt mondta: „éppen ott volt dolga”, mikor Katus odaadta őket.

Katus Ferenc hozzászólásában kijelentette: a papírok egy nyilvántartást tartalmaztak a párttagokról, és ő Weiszenberger Dénestől csak megőrzést kért, nem elrejtést.

Gyurcsány Ferencet és Jánosi Györgyöt november 12-én, Szilvásy Györgyöt november 16-án, Mesterházy Attilát november 18-án hallgatják meg tanúként a Zuschlag-perben.

(baon.hu)