Kereplőkkel és bekiabálásokkal is jelezték a kórház dolgozói, hogy július elseje után nem szeretnének a Hospinvestnek dolgozni. Egy hónapja 1060 dolgozóból ezt 917-en esküjükkel is megerősítették.

„Ez annyit jelent, ha a Hospinvest Zrt.-nek nem sikerült munkaerőt toborozni, nem kapja meg az ÁNTSZ engedélyét, neki vissza kell adni a szerződést a megyei közgyűlésnek. Mi jogtisztelő emberek vagyunk. Úgy hisszük, hogy a Hospinvest Zrt.-nek holnaptól el kell hagynia a kórházat” – hangsúlyozta Dr. Pócs Alfréd, a Medicaritas Orvosszakszervezet elnöke.

Július elseje Semmelveis Ignác születésének is a napja. A kórház főorvosa ezért még sajnálatosabbnak tartja az éjszaka történteket.

„Ez biztosan nem véletlen, hogy Ostoroson és Gyöngyösön egymástól 50 km-re csaknem ugyanabban az órában ugyanazon rendezvény hajnalán, ami a magyar egészségügynek bizonyos értelemben, ebben egészen biztos vagyok a szó igazi közösségi értelemben vett ünnepe, történik mindez, mintha provokálnák az embereket” – mondja Dr. Mánya Kristóf főorvos.

A főorvos szerint mindez szorosan kapcsolódik a korábbi rejtélyes esetekhez. Például ahhoz, hogy fél évvel ezelőtt cián származékot találtak az egri kórház patikájában. A nagygyűlésen a városlakók mellett érdekvédelmi szervezetek is megjelentek.

Céljuk célja továbbra is az, hogy a város vegye át a kórház üzemeltetését a megyétől.

(DunaTv)