Hirdetés

Makovecz Imre egyik utolsó munkájaként készítette el a Pesterzsébet Szabó-telepi Református Egyházközség részére a gyülekezet új templomának vázlatrajzát. Az idős építész romló egészségi állapota miatt a tervek részletes kidolgozásával már munkatársát, Dósa-Papp Tamás építészt bízta meg.

Abban, hogy ez a csodálatos templom megépülhessen, oroszlánrészt vállalt Dr. Bagdy Emőke is, aki felajánlotta előadásaiból befolyó bevételét a templom számára és adománygyűjtést is szervezett. „A templom történelmünk folyamán mindig védelmet, biztonságot, valaminek a megőrzését jelentette. A templomba belépve pedig érezzük, hogy jelen van a misztérium, jelen van az Isten”mondta Bagdy Emőke a demokrata.hu-nak, akivel személyes érintettségéről is beszélgettünk az alapkőletételi ünnepség apropóján.

A 2018-as alapkőletételről is beszámoltunk, amelyen részt vett Varga Mihály pénzügyminiszter, miniszterelnök-helyettes és Schmitt Pál korábbi köztársasági elnök is.

A szentelési ünnepséggel kapcsolatos információkat az alábbi plakáton tudják megtekinteni (nagy felbontásban IDE kattintva érhetik el a plakátot):

Korábban írtuk