A kormány hibáiról szólva a pénzügyminiszter kiemelte: hamarabb kellett volna emelni a nyugdíjkorhatárt, és hamarabb, szigorúbban kellett volna korlátozni a gázártámogatás felhasználását. „Ezekben voltak vitáim, de tudomásul vettem a kormány döntését” – fogalmazott. Veres János szerint az elmúlt évek tanulsága, hogy el kell felejteni, hogy hitelből tartósan lehet finanszírozni a szociális kiadásokat.

Az SZDSZ nélkül jelölné Glatzot az MSZP?

Az SZDSZ nélkül is kész nekivágni a kormányfőváltásnak az MSZP – írja az egyik kormányközeli napilap. Meg nem nevezett szocialista elnökségi forrásra hivatkozva közlik: Glatz Ferenc jelölését megkísérelnék a liberálisok nélkül is keresztülvinni.

Tavaly a költségvetés végszavazásánál kiderült, hogy független képviselőkkel is képesek többséget szerezni. Ráadásul a szocialisták szerint az MDF-frakció feloszlásával könnyebben lehetne függetlenekre vadászni – olvasható a Népszabadságban. Problémát okozhat viszont a kormányközeli napilap szerint, hogy nem csak az SZDSZ, hanem a szocialisták egy része is elutasítja Glatz jelölését, és ennek ellensúlyozásához még az MDF-es képviselők is kevesen lennének.

(hírTV)