Hirdetés

A Demokratikus Koalíció nevében a párt szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: „a járvány és a válság féken tartásában hónapok óta bukdácsoló kormányfőtől ma arra futotta, hogy jó mélyen belenyúlt az önkormányzatok zsebébe, elengedve az önkormányzati bevételt jelentő iparűzési adó felét”.

A DK azt követeli, hogy „a miniszterelnök ne az önkormányzatok zsebében turkáljon, hanem engedje el a társasági adót, nyújtson közvetlen állami támogatást a bajba került vállalkozásoknak, és fizessen rendkívüli állami támogatást a kormány elégtelen munkahelyvédelme miatt elbocsájtott embereknek! Tudjuk, hogy Orbán Viktor kiválóan tud mindig mások zsebében kotorászni, de az egy másik ”szakma„, mint miniszterelnöknek lenni” – olvasható a Barkóczi Balázs által jegyzett közleményben.

Orbán továbbra sem hajlandó válságot kezelni, inkább teljesen kivérezteti az önkormányzatokat!🇭🇺🇪🇺

Posted by Demokratikus Koalíció on Saturday, December 19, 2020

Jakab Péter, a Jobbik elnöke a párt sajtóosztálya által elküldött Facebook-bejegyzésben úgy reagált, az úgynevezett mentőcsomagban szó nincs a munka nélkül maradtak megsegítéséről, az álláskeresési járadék emeléséről, a munkavállalókat sújtó adók csökkentéséről, és a bérek 80 százalékos átvállalása is elmarad. Megfogalmazása szerint „szépségtapasznak is kevés”, hogy néhány szektorban két hónapra átvállalja a kormány a bérköltségek kétharmadát.

„Viszont a családok kapnak kedvezményes hitelt lakásfelújításhoz. Hitelt! Akkor, amikor az ember azt se tudja, mit hoz a holnap, lesz-e munka, lesz-e kenyér az asztalon. A legtöbb család ilyenkor nem lakásfelújításban gondolkodik, meg hitelben, hanem túlélésben. Az álkeresztény kormány mentőcsomagja valójában ennyi: segíts magadon, Isten is megsegít” – írta a Jobbik elnöke.

Korábban írtuk

Új kormányprogram: segíts magadon!Röviden ennyit jelentett ma be Orbán. Lassan egy éve mélyül a válság a koronavírus…

Posted by Jakab Péter on Saturday, December 19, 2020

Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott, „a Fidesz-rezsim továbbra sem segít a megélhetési gondokkal küzdő embereken”, „a luxusban élő miniszterelnök nem látja az emberek valódi, mindennapos gondjait”.

A szocialista politikus szerint a napi megélhetést az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentése segíthetné, vagy az álláskeresési támogatás emelése. „Mondhatta volna azt is, hogy megduplázzák a családi pótlékot, vagy egyszerűen csak olyan olcsón adják az energiát, amennyibe az valójában kerül. Szólhatott volna akár arról is, hogy végre abbahagyják a 100 százalékos táppénz körüli szerencsétlenkedést, vagy éppen nem vezetik be a kata szerint adózó vállalkozásokat érintő megszorításokat” – sorolta az ellenzéki politikus, aki szerint Orbán Viktor és kormánya az iparűzési adó megfelezésével „tovább vérezteti” az önkormányzatokat.

A miniszterelnök legújabb adventi üzenete: „Senki ne reménykedjen, a Fidesz-rezsim továbbra sem segít a megélhetési…

Posted by Dr. Tóth Bertalan on Saturday, December 19, 2020

A Párbeszéd az MTI-nek küldött közleményében azt írta, hogy „az Orbán-rezsimet két dolog érdekli csupán, önmaga és a bosszú”. A párt szerint „a három csapásból (koronavírus-járvány, válság, kormányzati intézkedések) az Orbán által mért ütések lassan a legsúlyosabbak a magyar emberekre nézve; az önkormányzatokat ugyanis még abban is megakadályozza, hogy segítsenek – helyette is – a járvány áldozatain”.

A kommünikében idézték a párt társelnökét, Karácsony Gergely főpolgármestert, aki úgy fogalmazott: „Orbán Viktor ma bejelentette a magyar önkormányzatiság kivégzését. Az iparűzési adó harminc évig volt az önkormányzatok által végzett közszolgáltatások legfontosabb alapja. A megfelezése nem kezeli, hanem mélyíti a válságot”.

Hát akkor ez kész, ennyi volt. Orbán Viktor ma bejelentette a magyar önkormányzatiság kivégzését. Az…

Posted by Karácsony Gergely on Saturday, December 19, 2020