A két gyanúsítottat Ausztriában az A2-es autópályán tartóztatták fel az osztrák rendőrök. A harmadik gyanúsítottat, az enyingi Sztojka Ivánt még keresi a rendőrség. Rá nem adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot, mert a gyanú szerint ő még az országban van.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém román idegenlégiós kézilabdázóját vasárnapra virradóra késelték halálra cigányok.

Nem tudni, sportolhatnak-e újra

Továbbra is stabil a veszprémi késelésben megsérült másik két kézilabdázó állapota, mindketten túlvannak az életveszélyen.

Rácz Jenő, a veszprémi kórház főigazgatója elmondta: Ivan Pesic, akinek el kellett távolítani a veséjét, lázzal ébredt, de erre számítottak. Zarko Sesum arckoponyatörést szenvedett, emiatt már vasárnap megműtötték. Neki látászavarai vannak emiatt, arcműtétjéről pedig hétfőn döntenek az orvosok.

A főigazgató szerint Pesic-nél még korai arról beszélni, hogy visszatérhet-e a kézilabdához, Sesum viszont gyógyulása után várhatóan újra sportolhat.

Csak ünnepelni mentek

„Egy játékosunknak, Iváncsik Gergőnek gyermeke született, és a kialakult szokásoknak megfelelően a játékostársak és azok hozzátartozói elmentek egy nyilvános szórakozóhelyre, hogy megünnepeljék a kis Iváncsik gyerek születését” – nyilatkozta a Krónikának Hunyadfalvi Ákos, az MKB Veszprém társadalmi elnöke.

A vezető szemtanúk beszámolójára hivatkozva elmondta, minden előzmény, ok nélkül egy 20-30 fős társaság megtámadta a játékosokat, azok védekeztek, így dulakodás lett a vége.

Az eset részleteit ismertetve Váradi Piroska, a Veszprém megyei rendőrség szóvivője elmondta: szombat éjszaka a veszprémi kézilabdacsapat több játéka egy helyi szórakozóhelyen tartózkodott, ott, eddig ismeretlen okból szóváltásba keveredtek egy szintén a szórakozóhelyen tartózkodó másik társasággal.

Egyébként több pletyka kering Veszprémben. Úgy tudják: egy helyben régóta ismert, hírhedten agresszív csoport tagjai voltak az elkövetők. A hírek szerint ez a társaság már több mint két éve riogatja Veszprém szórakozóhelyeit, és nagyon sokszor előfordult, hogy nem fizettek. Állítólag most is ez történt. A pultos lány fejét – ha minden igaz – beleverték a pultba, akinek eltörött az állkapcsa. Azt beszélik Cozma és társai a segítségére siettek – akkor történt a tragédia.

(hírTV, Krónika)