A politikus azt követően írt erről, hogy az orosz-ukrán háború nyomán kialakuló, elsősorban Afrikát sújtó élelmezési válságról tárgyalt Raychelle Omamo kenyai külügyminiszterrel.

Hirdetés

Hangsúlyozta, hogy az Ukrajnában zajló háborúnak nemcsak Európára, hanem most már az egész világra nagyon komoly negatív hatásai vannak. Ukrajna és Oroszország ugyanis a világ legnagyobb gabonaexportőrei közé tartoznak, ezért a háború miatt megcsappanó gabonakivitel rendkívül komoly nehézségeket okoz a világ azon területein, amelyek már amúgy is élelmiszerellátási problémákkal küzdenek.

Ennek apropóján főleg az afrikai élelmiszerellátási kihívásokról egyeztetett hétfőn Raychelle Omamóval, akit kormánya a Nemzetközi Mezőgazdasági Fejlesztési Alap elnökévé jelölt.

„Mivel az afrikai kontinens számos országa esetében rendkívül gyors mezőgazdasági, élelmiszeripari fejlesztésekre van szükség, helyesnek gondolnánk, ha egy afrikai ország jelöltje töltené be ezt a fontos pozíciót” – fogalmazott a bejegyzésben Szijjártó Péter.

Korábban írtuk