– Látom, hogy a választás közeledtével mindenki buzgómócsingoskodik, de ne gondoljátok, hogy csak ti dolgoztok. A politikusok is serénykednek a háttérben. Mindenféle alakok mozognak itt-ott és próbálják meg észrevétlenül hazavinni a boltot. Részben maguknak, részben pedig a megbízóiknak. Márpedig ha valaki ilyet csinál, az előbb-utóbb nekem is fel fog tűnni – mondja a felvételen.

Hirdetés

– Nyáron megmutattam, hogy miként csalnak a momentumosok az uniós forrásokkal. Ősszel láthattátok, hogy milyen jutalékos rendszer működik a fővárosban. Most pedig következzenek a kerületek! Elhihetitek, bőven lehet itt is érdekes dolgokat találni. Izgalmas napok elé nézünk – ígérte Anonymous a videóban.

Korábban írtuk

Mint ismert, Anonymous először a momentumos Cseh Katalin családi cége köré szervezett, 4,8 milliárd forintnyi uniós pénzhez jutó hálózatot leplezte le. Az ügyben jelenleg költségvetési csalás miatt zajlik a nyomozás, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal számos helyszínen, összehangoltan tartott házkutatásokat. Eközben a hírek szerint bűnszervezet működését gyanító Gazdasági Versenyhivatal helyszíni kutatással egybekötött versenyfelügyeleti eljárást indított a céghálózat tevékenysége miatt. Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) szintén vizsgálódik az ügyben.

A fővárosi ingatlanok értékesítése körüli botrányt pedig az Index robbantotta ki, amikor november 4-én arról írt, hogy a Karácsony Gergely vezette Fővárosi Önkormányzat eladná a főváros talán legértékesebb ingatlanját, a műemléki védettségű Városházát. Mindezt Karácsonyék cáfolni igyekeztek, ugyanakkor azóta az ügyben számos újabb részlet, így Anonymous segítségével jó néhány, a sajtóhíreket alátámasztó hangfelvétel látott napvilágot. A hanganyagokon nem csupán „jutalékos rendszerről”, további ingatlanok, így a Mocsárosdűlő sorsáról, de a baloldal nemzetközi hátteréről is beszélt Bajnai Gordon harcostársa, Gansperger Gyula baloldali üzletember. A rendőrség befolyással üzérkedés, csalás, vesztegetés, vesztegetés elfogadása, hivatali visszaélés és hűtlen kezelés elkövetésének alapos gyanúja miatt rendelt el nyomozást, több helyszínen tartottak már házkutatást.

A Városháza-botrány írásait ITT találja összegyűjtve.