Hirdetés

Az ukrajnai háborús konfliktus kezdetétől követelik a baloldali politikusok, hogy Magyarország küldjön fegyvereket és akár katonákat is a frontvonalba. A háborús hangulatkeltésben élen járt a Momentum európai parlamenti képviselője, Cseh Katalin. Március elsején az alábbiakat mondta a közösségi oldalán megjelent videóban: „Február elsején írt Fekete-Győr András egy publicisztikát arról, hogy lehet,

hogy ez nem lenne egy rossz gondolat, hogy a háborút amúgy fegyverekkel vívják,

és hát mostanra Orbán Viktor annyira egyedül maradt ennek az ellenzésével, hogy szerintem nagyjából így az egész Európai Unióból, hát, alig van olyan ország, aki ezt mondja, és a régióból biztos nincs. Szóval, hogy

az egyértelmű, hogy a NATO-nak segítenie kell Ukrajnának avval, hogy megkapják azokat a fegyvereket, amivel meg tudják vívni ezt a háborút„.

A Momentum EP-képviselője ezzel egyértelművé tette, hogy szerinte Magyarországnak is fegyvereket kellene szállítani Ukrajnába.

Cseh Katalin néhány mondattal később megerősítette, hogy „nekünk, európaiaknak ott kell állnunk Ukrajna mögött minden egyes lépésben, amit tenni akarnak.”

Korábban írtuk

Ez a háborúpárti kiállás jellemzi a teljes baloldalt, élén Márki-Zay Péterrel, Gyurcsány jelöltjével.

Emlékezetes, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester zavaros nyilatkozataiban újra és újra megerősíti, hogy fegyverekkel segítené Ukrajnát.

A további részletekről IDE KATTINTVA az Origón olvashatnak.