Kocsis-Cake Olivio, a párt frakcióvezető-helyettese keddi, budapesti sajtótájékoztatóján – korábbi sajtóhírekre hivatkozva – arról beszélt, hogy ezeket a medencés luxusvillákat a törvényi tiltás ellenére építették. Azt mondta, hogy a házak tulajdonosai kijátsszák a jogszabályokat, a hatóságok pedig szemet hunynak afelett, hogy a telkeken legfeljebb csak olyan mezőgazdasági épületeket lehetne felhúzni, amelyek lakófunkcióval is bírnak.

Hirdetés

A Párbeszéd ezért az ügyben az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályt, a Veszprém megyei kormányhivatalt, a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkot, valamint az illetékes minisztereket keresi meg – jelentette be. Ha a hatóságok nem intézkednek, akkor a párt feljelentést tesz, mert nem kisebb-nagyobb bírságokkal kell büntetni az illegálisan épített villák és medencék tulajdonosait, hanem „le kell dózerolni” az épületeket – szögezte le. A probléma megoldása érdekében a helyi civilek és önkormányzatok bevonásával a Balaton-törvényt is módosítani kell – tette hozzá.

Kocsis-Cake Olivio úgy fogalmazott: ha 2022-ig nem történik semmi az ügyben, akkor a parlamenti választás után a „hatalom embereinek villáit” az „emberek hatalmával” fogják lebontani.

A sajtótájékoztató végén a politikus azt mondta, a Hír TV kérdéseire nem válaszol, mert a csatorna még mindig nem kért bocsánatot a Becsület napja elnevezésű, szélsőjobboldali csoportok által szervezett eseményről szóló tudósításáért.

Korábban írtuk

Az Orbán család védelmi akciótervei a Balatonnál #Párbeszéd

Gepostet von Kocsis-Cake Olivio am Dienstag, 7. Juli 2020