Fotó: képernyőkép, Facebook
Hirdetés

De vajon visszafizeti-e az összeget Karácsony Gergely? – veti fel pénteki írásában a Magyar Nemzet.

„A kérdés semmiképpen sem légből kapott. A baloldali politikus ugyanis rendre a jogállam fontosságáról, a szabályok betartásáról és betartatásáról beszél, és miután az Oktatási Hivatal vizsgálata arra mutatott rá, hogy Karácsonynak sem a tanársegédi, sem az adjunktusi kinevezése nem felelt meg az egyetem szabályzatának, illetve a törvényi előírásoknak, alappal merül fel a milliók visszafizetésének lehetősége” – írják.

Hozzáteszik, csütörtöki cikkük után megkeresték a Főpolgármesteri Hivatal sajtóosztályát azt tudakolva: a szabálytalanságok kiküszöböléséért, a jog érvényre jutásának garantálásáért tervezi-e Karácsony Gergely, hogy visszafizeti a törvénytelenül felvett összeget.

Választ egyelőre nem kaptak…

Természetesen a baloldali politikusnak az egyetemi fizetésén kívül más jövedelme is volt még, hiszen 2004 januárjától Karácsony cége szerződésben állt a Miniszterelnöki Hivatal koordinációs politikai államtitkárságával. A Social Report Bt. politikai tanácsadásért havi 350 ezer forint plusz áfa díjazást kapott. Aztán az évek során a cég összességében mintegy 25 millió forintos megbízásban részesült a Gyurcsány-kormánytól, egészen a 2009-es miniszterelnök-váltásig.

Korábban írtuk