A nyugdíjemelésért törvényjavaslatot nyújtunk be!

Azonnali nyugdíjemelésre van szükség!A kormány tétlenségének eredménye, hogy egyetlen év alatt 28 ezerrel nőtt a relatív szegénységben élő nyugdíjasok száma. Törvényjavaslatot nyújtunk be a nyugdíjak emeléséért! Oszd meg Dávid Ferenc sajtótájékoztatóját! 🇭🇺🇪🇺

Gepostet von Demokratikus Koalíció am Mittwoch, 19. Februar 2020
Hirdetés

A párt gazdasági szakértője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján indoklásként azt mondta, hogy tavaly 4,7 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak. Dávid Ferenc hangsúlyozta, hogy ezen belül az idényáras termékek 10,8, a cukor 8,4, az élelmiszerek pedig 6,9 százalékkal drágultak.

A szakértő úgy fogalmazott: a DK indítványa nem reformértékű lépés, de legalább valamilyen módon kompenzálja az inflációt. Dávid Ferenc azt is hangsúlyozta, hogy a nyugdíjas-társadalomnak nincsenek tartalékai. Szavai szerint ezért is „erkölcstelen”, hogy a parlament csak novemberben szokta kiigazítani a nyugdíjasok inflációból fakadó veszteségeit.

Emlékeztetett arra is, hogy nemcsak a DK, de a Magyar Szakszervezeti Szövetség nyugdíjas tagozata is négy százalékos, visszamenőleges nyugdíjemelést javasol.

Végül azt mondta, hogy hosszú távú megoldást az adhat, ha visszanyúlnak a 2010. előtti vegyes indexálású nyugdíjszámítási módszerhez, amikor nem csak az inflációt, de a bérek változását is figyelembe vették a nyugdíjemelés kiszámításakor.

Fidesz: Gyurcsány elvett egyhavi nyugdíjat

Gyurcsány elvett egyhavi nyugdíjat – kommentálta a Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményében a Demokratikus Koalíció (DK) gazdasági szakértőjének szerdai nyilatkozatát.

Dávid Ferenc azt mondta: a DK azt javasolja, hogy az idei költségvetésben elfogadott 2,8 százalék helyett négy százalékkal emeljék meg a nyugdíjakat.

A Fidesz azt írta, hogy „azok a Gyurcsányék beszélnek most nyugdíjemelésről, akiket kormányzásuk alatt totálisan hidegen hagyott a nyugdíjasok megélhetése: elvettek az idősektől egyhavi nyugdíjat, és amíg Gyurcsány Ferenc a saját cégének csökkentette az áram árát, a nyugdíjasoknak duplájára emelte azt”. A Fidesz szerint ha rajta múlott volna, akkor mára nyugdíj se lenne, mert IMF-hitel nélkül már a nyugdíjakat se tudta fizetni.

Kiemelték: a Fidesz kormányzása óta törvény garantálja a nyugdíjak vásárlóértékének megőrzését, a gazdasági növekedésnek köszönhetően rezsiutalványt és nyugdíjprémiumot is kapnak a nyugdíjasok.