Fotó: Ficsor Márton
Hirdetés

A II. kerület korábbi polgármestere szerint „szürreá­lis élmény volt azt látni, hogy a Humán bizottság élére azt a Havas Szófiát tették, aki az 1956-os forradalmárokat gyilkosoknak tartja, vagy hogy Gyurcsány Ferenc egykori testőrét, Handl Tamást nevezték ki a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság vezetőjének. A főpolgármester egy interjúban azt mondta, hogy Atkári segítségével szeretné visszaszerezni a Fővárosi Csatornázási Művek részvénypakettját, hiszen Demszky Gábor alatt Atkári készítette elő a vállalat privatizációját is. Bénító érvelés, az biztos. Ezek alapján szinte már az a különös, hogy Szilvásy György és Hagyó Miklós nem jelentek meg esküt tenni. Úgy tűnik, nem riogatás volt, hogy Gyurcsány fogja irányítani a fővárost a szivárványkoalíció többségbe kerülése után. A bukott szocialista miniszterelnök ennek megfelelően ott is ült az első sorban a közgyűlés alakuló ülésén.”

Láng Zsolt emlékeztetett: a kampány alatt – és mind a mai napig – rengeteg olyan ígéret hangzik el a fővárosi vezetőktől, valamint kerületi szinten a szövetségeseiktől – az adórendeletektől kezdve egészségügyi kérdésekig –, ami nem az ő kompetenciájuk.

„Olyan dolgokra azonban nem tértek ki a kampányban, amelyek a mindennapok feladatait képezik a főváros vezetésében” – olvasható az interjúban.

A korábban Karácsony Gergely által beígért stadionstopról szólva a politikus elmondta: „Nem tudom, hogyan számol el a saját választóinak arról, hogy míg a kampányában stadionstopot hirdetett, már nemcsak a kispesti Bozsik-stadion létrejöttét támogatja, hanem a kézilabda-aréna, valamint az atlétikai stadion megépülését is. Stadionstop helyett lényegében kórházstopot hirdetett, értelmezhetetlen az álláspontja például a Dél-budai Centrumkórházzal kapcsolatban, mert arra és annak finanszírozására – a Szent János-kórházzal egyetemben – kormányzati döntés van. A Karácsony által sokszor emlegetett egészségügyi fejlesztések pedig eddig mindössze abban testesültek meg, hogy a kormánytól kért pénzt, de önkormányzati forrást nem volt hajlandó hozzátenni.”

A teljes beszélgetést erre a linkre kattintva olvashatják el.