Anya helyett a keresztnevén szólítsák az édesanyákat a hivatalokban, egészségügyi intézményekben – ezt szeretné elérni az Anyaforradalom mozgalom.

Fotó: Echo TV

A javaslat nagy felháborodást váltott ki. Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselője szerint az általa megfogalmazott üzenet pont az ellenkezőjét váltotta ki a különböző sajtóorgánumokban, ugyanakkor továbbra is kiáll amellett, hogy az „Anyuka” megszólítás a különböző intézményekben személytelenítő és súlyosan sérti az édesanyák méltóságát.

Tisóczki Flóra, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség alelnöke az ECHO TV Plusz-mínusz című műsorának keddi adásában úgy vélekedett, sok családanya, illetve családapa szerint sem az ő nevükben nem kell megnyilatkozni, hiszen ez a kérdés a magánszféra egy olyan területe, amibe egyrészt egy köszszereplőnek nem szabad beleszólnia.

Arra a felvetésre, hogy miért lenne fontos az oktatási vagy egészségügyi intézményekben keresztnevükön szólítani az édesanyákat, Bősz Anett kijelentette: úgy szólítani valakit, hogy Anyuka vagy Apuka, az a személyes kapcsolatokban egy olyan sérültséget okoz, ami egy ember és ember közötti blokk, hivatalokban pedig különösen igaz.

A legtöbb ember örül annak, ha Anyukának vagy Apukának szólítják, akit a környezetemben ismerek, volt, aki azt mondta, benne akkor tudatosult egyébként, amikor a kórházban azt mondták, Anyuka, itt van a kisbaba, gratulálunk

– reagált vitapartnere szavaira Tisóczki Flóra.

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség alelnöke egy tudatos, szabad önálló döntés eredményének nevezte azt, hogy valaki gyermeket vállal-e vagy sem.

echotv.hu