Az önkormányzati érdekképviselet egyebek mellett a főváros fejlesztési terveiről kért tájékoztatást a városvezetőtől pénteki közgyűlésén.

Nagy Gábor Tamás (Fidesz-KDNP), a BÖSZ elnöke bevezetőjében ismertette, hogy a szervezet szeretné segíteni Budapest fejlődését, együttműködésre törekedve a fővárossal és a kormánnyal. Jelezte, hogy maga az ülés nem nyilvános, ezért távozásra kérte a sajtót.

Tarlós István főpolgármester kilátásba helyezte, hogy ez esetben ő is távozik. Mint mondta, két hete írásos tájékoztató anyagot küldött az összes kerületi polgármesternek a tervekről, „nem felelni jött”, hanem hogy a város érdekében beszéljen a szervezet és a főváros kapcsolatáról.

A városvezető hangsúlyozta: egyeztetni szeretne néhány konkrét budapesti fejlesztésről, támogatást kér a troli- és villamostenderhez, meg szeretné tárgyalni a BKV, valamint a kórházak helyzetét.

Nagy Gábor Tamás a BÖSZ szabályzatára hivatkozva kijelentette: a közgyűlés nem lehet nyilvános. Kitért arra is, hogy a találkozónak vannak elemei, amelyek nem tartoznak a nyilvánosságra. Mint mondta, szerencsétlennek tartja a sajtón keresztüli üzengetést.

Tarlós István úgy fogalmazott: súlyos nemtetszésének ad hangot, rosszhiszeműnek tartja a sajtó kizárását. Álláspontja szerint „oka van annak, hogy nem hallgathatják végig” az egyeztetést.

Szólt arról is, hogy a főváros érdekében marad az egyeztetésen, de felhívta a szervezet figyelmét, hogy „egy Budapest van, nem pedig kettő”.

A sajtónak végül távoznia kellett, az ülés utánra a városvezetés és a BÖSZ is tájékoztatást ígért.

(MTI)