Az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület főpolgármester-jelöltje hangsúlyozta: Budapest lemaradó pályán van Prágához vagy Varsóhoz képest. Leállt a város fejlődése, nincs folyamatban semmilyen nagy közlekedési, köztérfejlesztési fejlesztés, útfelújítás. Ezen változtatni kell.

A következő nagy lépést, amit meg kell tenni, hogy „meghaladjuk azt a Karácsony Gergely nevével fémjelzett és kizárólag panaszkodásra, másokra mutogatásra épülő semmittevést, amely az elmúlt öt évben a Városházán zajlott és végre fejlődő pályára állítjuk Budapestet – emelte ki.

Elmondta, hogy a kampány elején sokan kételkedtek, és lehetetlen feladatnak tűnt, hogy szakmai programmal haladják meg a két nagy oldal Budapest politikáját, a pártpolitikai csatározásokat.

Évtizedeken át azt állították, hogy rajtuk kívül nincs alternatíva, de bebizonyítottuk, hogy a budapestieket nem az orbánozás és gyurcsányozás érdekli, hanem a város valós ügyei: hogyan tegyük élhetővé és biztonságosabbá a külső kerületi csomópontokat, tisztábbá a közösségi közlekedést, vagy hogyan zöldítsük tovább a Népligetet.

Közölte, hogy a budapestiek részt vettek a programalkotásban, az 5700 beérkezett javaslatot pedig beépítették a részletes, 101 pontból álló szakmai programba, amelyet több mint 40 ezren le is töltöttek.

Vitézy Dávid hangsúlyozta: egyik nagy párttal sem kötnek megállapodást, Gyurcsány embereit kirakják a Városházáról és ott nem lesznek pártkáderek.

A főpolgármester-jelölt úgy értékelt, hogy az utolsó napokban agresszívvá vált a kampány. Karácsony Gergely választási csalást követ el azzal, hogy impresszum nélküli plakátokat helyeznek ki, vagy maga rongálja meg plakátjainkat, ami méltatlan egy európai városvezetőhöz – mondta.

A választási bizottságoknál, a rendőrségen elindították a szükséges eljárásokat – tette hozzá.

Kérdésre válaszolva közölte, várhatóan széttöredezett lesz a Fővárosi Közgyűlés és megválasztása esetén ügyek mentén kíván majd együttműködni a pártokkal.

Hirdetés
Korábban írtuk