Itt az ideje végre forgalomba állítani az új villamosokat!Immár lassan három hónapja, július közepén írtam le itt és…

Gepostet von Vitézy Dávid am Donnerstag, 8. Oktober 2020
Hirdetés

Vitézy Dávid csütörtökön a Facebook-oldalán felidézte: két éve a Budapesti Közlekedési Központ 26 új CAF-villamost rendelt 99 százalékos uniós és állami támogatással. A villamosokat a CAF cég tavaly nyáron elkezdte leszállítani, de a járművek azóta sem álltak forgalomba.

Ez a késlekedés az uniós források felhasználását is veszélyezteti – írta.

Hozzátette, a nyilvánosság nyomására idén augusztusban – 13 hónappal az első villamosok Budapestre érkezése után – megbízták a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) szakcégét, hogy vizsgálja meg a villamosok forgalomba állásával kapcsolatos vitát, azt, mi az indoka annak, hogy a járművek hónapok óta kocsiszínekben „álldogálnak”.

Vitézy Dávid szerint erre a szakcég jelentése sem tudott magyarázatot adni, ez a többi között azt tartalmazta: „a típusengedélytől és a szerződéses műszaki előírásoktól való eltérés nem állapítható meg, a jogszabályokban előírt fékúttól eltérés nem volt méréssel igazolható”.

Korábban írtuk

„Itt az ideje a CAF-villamosokat forgalomba állítani! Arra pedig jó lenne azért választ kapni: mégis mi történt egy éven át, miért nem állították forgalomba az új villamosokat, ki és miért akadályozta ezt és miért nem jártak a klimatizált villamosok a nyáron?” – fogalmazott Facebook-bejegyzésében Vitézy Dávid.