Az LMP parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter sajtóban megjelent vagyonkezelési ügye miatt.
 

Fotó: MTI, archív, illusztráció


Fotó: MTI, archív

Kanász-Nagy Máté, az LMP szóvivője kedden Budapesten újságíróknak arról beszélt, hogy Kósa Lajos ügye az elmúlt harminc év történetében az egyik leggyanúsabb eset, ami a sajtóban napvilágot látott.    
    
A Magyar Nemzet cikkére hivatkozva kijelentette: az, hogy Kósa Lajos még Debrecen polgármesterként 1300 milliárd forintos összegnek megfelelő vagyon felett rendelkezhetett, olyan eset, amit mindenképpen ki kell vizsgálni.
    
Az LMP szeretne tisztán látni az ügyben: hogyan történhetett, hogy ekkora vagyon feletti rendelkezéssel bízták meg Kósa Lajost, és a kormánypárti politikus rendelkezett-e valóban ezen összeg felett.
    
Kanász-Nagy Máté közölte, a vizsgálóbizottság felállításáról szóló kezdeményezésükhöz várják az ellenzéki pártok támogatását. Elmondta azt is, hogy Szél Bernadett a párt társelnöke, miniszterelnök-jelöltje az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságában választ vár az üggyel kapcsolatos kérdésekre. Kósa Lajosnak be kell számolni az ügy részleteiről – hangoztatta.

(MTI)