Volner János úgy vélekedett, hogy a parkolók felszámolásának elsődleges haszonélvezője egy a kerületben parkolóházakat üzemeltető ausztrál cég, amelynek évente 1,5 milliárd forint bevétele származik ebből a tevékenységből. Az intézkedés eredménye az, hogy az erzsébetvárosiak kénytelenek igénybe venni a parkolóházak szolgáltatásait, amelyekben egy óra parkolás 600 forint – tette hozzá a politikus.

Hirdetés

Azt mondta: a polgármester több mint 120 parkolóhelyet szüntetett meg Belső-Erzsébetvárosban, más parkolóhelyeket pedig a behajtás korlátozásával tett elérhetetlenné. Ugyanakkor a CAre Park elnevezésű ausztrál cég több parkolóházat üzemeltet a területen; ezek csupán 12 órás foglaltsággal számolva naponta 4,1 millió forintot, havonta 123 millió forintot, éves szinten pedig 1,476 milliárd forintos bevételt termelnek – fűzte hozzá.

„Teljesen egyértelműen bebizonyítható tehát, hogy Niedermüller Péter parkolást érintő rendelkezései (…) a külföldi magáncégek érdekét szolgálták, miközben a helyben élő lakosságot és a budapestieket sújtották”. Ez azt jelenti, „hogy pont a baloldali polgármesterek pumpálják át a külföldi tulajdonosok zsebébe (…) a helyben élő budapesti polgárok pénzét” – fogalmazott a politikus, aki a következő napokban újabb „leleplezéseket” ígért az ügyben.

Volner János kérdésre válaszolva közölte: nem kapott még választ a Gazdasági Versenyhivataltól a Volner Párt azon beadványára, amelyben kérte a főváros által kötött, a Lánchíd felújítására vonatkozó szerződés felülvizsgálatát. Szerinte Karácsony Gergely főpolgármester „pofátlanul hazudik” amikor azt állítja, hogy a korábbiakhoz képest 8 milliárd forinttal olcsóbb a híd felújítása, hiszen fehéren-feketén látszik, hogy 5 milliárd forinttal drágább.

Korábban írtuk