Hirdetés

Kijelentette: bűnt követ el az, aki járványveszély idején szándékosan, „tudatos aknamunkával”, minden erejével az ország védelmi képességeit, illetve a közbizalmat igyekszik megingatni és gyengíteni. Márpedig a baloldal folyamatosan igyekszik megingatni a védelmi rendszerbe vetett közbizalmat: „hazugságokat, kamuvideókat, kamustatisztikákat” terjesztett és mindent megtett annak érdekében, hogy az emberek ne bízzanak a hivatalos szervekben – tette hozzá.

A pártelnök, független parlamenti képviselő szerint ennek az „aknamunkának”, a „védekezés roncsolásának” Korózs Lajos és Karácsony Gergely „a két központi figurája”. Úgy vélekedett: Karácsony Gergely egyetlen politikai innovációja az volt a járvány kezdete óta, hogy behozta a „sírós kisfiú” figuráját. Sírós kisfiúként folyamatosan segítségért kiált, azt állítva, hogy nincs pénze, s őt „szívatják”, miközben az államkincstár adatai szerint a 2020-as évet 200 milliárd forintos kerettel kezdte a főváros – fogalmazott. Ugyanakkor a jelentős tartalék ellenére sem nyújtott semmilyen segítséget a budapesti vállalkozóknak, s a főváros semmilyen módon nem vette ki a részét a járvány elleni védekezésből – fűzte hozzá Volner János.

Kérdésre válaszolva reményét fejezte ki, hogy az Országgyűlés, a házelnök javaslatára, többségi szavazással leváltja Korózs Lajost a bizottság éléről.

Korábban írtuk