Volner János közölte: a „Márki-Zay-féle kampányközpontból” származó dokumentum szerint hat párt és egy jogilag nem definiált, előválasztással foglalkozó szervezet együttesen kezeli az adatokat, ami szerinte azt jelenti, hogy azok zárt kezelése nem biztosított és azokhoz bárki hozzáférhet.

Hirdetés

Ugyanakkor a szerződésben „ravaszul” öt évben határozták meg az adatkezelés időtartamát, vagyis a „Gyurcsány-féle” koalíció nemcsak a 2022-es kampányban használhatja az adatokat, hanem a 2026-osban, illetve a 2024-ben sorra kerülő európai parlamenti választások kampányában is – tette hozzá a független országgyűlési képviselő.

Volner János úgy vélekedett: egyre nyilvánvalóbb, hogy az ellenzék kormányképtelen, és leginkább a pénz osztja meg az összefogásban résztvevő pártokat.

Példaként említette, hogy miközben a Jobbik 2,7 milliárd forint éves állami támogatásban részesül, csupán 100 millió forinttal szállt be a közös ellenzéki kampányba.

Korábban írtuk

Jakab Péterék az összes többi pénzt kilapátolják a pártból, és a saját megélhetésükre költik – mondta.

Gyurcsány Ferencék egyre inkább azon gondolkodnak, hogy lecserélik Márki-Zay Pétert az összefogás miniszterelnök- jelöltjét – tette hozzá Volner János, aki szerint láthatóan óriási az elégedetlenség Márki-Zay Péterrel azt követően, hogy a Fidesz jelentősen növelni tudta az előnyét.

Az ellenzék egyre inkább esélytelennek tűnik, nem csupán a választások megnyerésre, de már a tisztes helytállásra is – mondta a politikus.

Kérdésre válaszolva arról is szólt: az „Anomymus” által jegyzett hangfelvételekből egyre nyilvánvalóbb, hogy a Karácsony Gergely főpolgármester vezette városházi adminisztráció „nyakig benne van egy korrupciós gépezet működtetésében” és a „baloldal ellopja az adófizetők pénzét”.

A „hatpárti gazdasági maffia” működését Bajnai Gordon, a baloldal volt miniszterelnöke ismertette – közölte Volner János.