Hirdetés

Volner János országgyűlési képviselő a Király utca és a Károly körút találkozásánál tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: tíz méteren belül három kerület – az V., a VI. és a VII. – szabályozása van érvényben a maszkviselésről, mert a főpolgármester „és baloldali elvtársai” nem voltak képesek konszenzust teremteni és egységes, fővárosi szabályozást alkotni. A budapestiek a Karácsony Gergely teremtette káoszban nem tudnak eligazodni kötelezettségeik között, miközben a baloldali polgármesterek folyamatosan büntetéssel fenyegetik Budapest lakóit – jelentette ki. Megjegyezte: nem várható el a budapestiektől, hogy tisztában legyenek az egyes kerületek eltérő szabályozásával.

A politikus közölte: „mint mókus a bozóttűz elől, úgy menekül Karácsony Gergely a felelősségteljes döntések elől”. Tavasszal egy Karácsony Gergely felügyelete alá tartozó intézményben alakult ki a legerősebb koronavírus-gócpont – folytatta -, most pedig még mindig nincs egységes fővárosi szabályozás a maszkviselésről. Ha a főpolgármester képtelen világos szabályokat alkotni, akkor alkalmatlan a város vezetésére – mondta.

Volner János kérdésre válaszolva hangsúlyozta: Korózs Lajos (MSZP) alkalmatlanná vált az Országgyűlés népjóléti bizottságának vezetésére, ezért „az a minimum, hogy távozik az elnöki tisztségből”.

Korábban írtuk