A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitánysága közveszélyokozás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást Cs. Zoltán 74 éves budapesti lakos ellen.

A police.hu beszámolója szerint a BRFK-hoz augusztus 1-jén 12 óra 15 perc körüli időben érkezett a bejelentés, miszerint a III. kerületi Szilke utca egyik társasházából füst áramlik ki. A rendőrök biztosították a helyszínt, amíg a tűzoltók megfékezték a lángokat. Az épületből közel negyven embert kellett kitelepíteni az oltás idejére, ezt követően a lakók visszamehettek otthonaikba.

„A kigyulladt tároló ellenőrzése során a rendőrök dobtáras és állványos géppisztolyokat, forgótársas pisztolyt, valamint kézigránátokat találtak, ezért a lakókat ismét kitelepítették. Az intézkedéskor további maroklőfegyvereket, puskákat, pisztolyokat, lőszereket, taposóaknát foglaltak le a nyomozók. Az elsődleges szakértői vélemények alapján a fegyverek egy része nem volt hatástalanítva. Vizsgálatuk jelenleg is folyamatban van. Az ügyben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le” – írja a police.hu.

A pestisracok.hu rendőrségi forrásai szerint a fegyvereket, amiket az óbudai panelban találtak a hatóságok, egykoron a munkásőrség használta, így feltételezhető, hogy a gyanúsítottként kezelt 74 éves férfi is szervezet tagjai közé tartozott.

police.hu, pestisracok.hu