A lap szerint az 1970-es évektől már a hálózat tagja volt, a ’80-as években pedig a III/II-es kémelhárító főcsoportfőnökség 8-as osztályának "B" alosztályán dolgozott.

Kivágó Iván Györgyné a lap kérdésére elismerte, hogy a rendszerváltás előtt az állambiztonsági szolgálatoknak dolgozott, többet azonban nem mondott.

A III/II-es főcsoportfőnökség 8-as osztálya egyébként az idegenforgalom területén és az amnesztiával hazatértek között végzett kémelhárító tevékenységet.

Az MSZP nem tartja aggályosnak az ügynöki múltat

Nem tartja aggályosnak az MSZP budapesti elnöke, hogy egy volt ügynök ül Hunvald György helyére a Fővárosi Közgyűlés szocialista frakciójába.

Burány Sándor a Hír Televíziónak azt mondta: Kivágó Iván Györgynét elsősorban eddigi munkája alapján ítélik meg, amivel eddig meg voltak elégedve. Soroksár alpolgármestere egyébként a Magyar Nemzetnek megerősítette, hogy a pártállami titkosszolgálatnak dolgozott.

„Tudott-e arról, hogy Hunvald György utóda az állambiztonság tagja volt?” – „Nem” – válaszolta Burány Sándor MSZP-s fővárosi elnök a hírTV által feltett kérdésre. „A jelöltjeinknek minden alkalommal arról kell nyilatkozniuk, hogy van-e bármi olyan a múltjukban, ami etikai kifogás eshet. Ilyen nem volt ebben az esetben sem, a mi tudomásunk szerint. Mindenkit a munkája alapján kell megítélni, a mi ismereteink szerint semmi olyan dolgot – korábbi tevékenységében – nem végzett, ami aggályra adna okot! Köszönöm szépen!” – tette hozzá Burány Sándor.

Kivágóné már csütörtökön leteheti a képviselői esküt, miután vasárnap a Fővárosi Választási Bizottság is rábólintott a jelöltre. Mivel így helyreáll az MSZP és az SZDSZ 1 fős többsége, akár már aznap elfogadhatják Budapest idei költségvetését.

(hirado.hu, Magyar Nemzet, hírTV)