A Jobbik Facebook-oldalán a keresztény hitet és Jézust állította pellengérre egy montázs segítségével, ami Trump és a Fidesz híveit volt hivatott bemutatni. Az arcpirító összeállításra reagálva többen is felháborodásuknak adtak hangot, köztük Vona Gábor, a Jobbik korábbi elnöke is.

Hirdetés

A Fidesz-kormány egy aljas, gátlástalan és képmutató csapat. Ez tény. Azonban! Tudom, hogy én leszek “az áruló,…

Posted by Vona Gábor on Tuesday, January 12, 2021

Vona Gábor azt írta: „A Fidesz-kormány egy aljas, gátlástalan és képmutató csapat. Ez tény. Azonban! Tudom, hogy én leszek »az áruló, fideszbérenc, meg összefogást szétverő«, de azért ez igazi mélypont. Most tényleg a feszület meg Jézus a legnagyobb probléma a NER-rel? Annyi mindent lehetett volna még róluk mutatni! Miért pont ezt kellett?.”

„Ez a Jobbik problémája? Szégyellem magam, és örülök, hogy nem vagyok most köztetek. Ez gyalázat. Balról előzzük a DK-t…”

– zárta gondolatait a Jobbik korábbi elnöke egy hányós fejecske kíséretében.

Korábban írtuk

A Jobbik (a saját hivatalos oldalán) azt kéri, adjak címet a képnek. Oké.A kép címe: ÁTVÁLTOZÁSleírás:Azt…

Posted by Dömötör Csaba on Tuesday, January 12, 2021

A Jobbik Facebook-oldalán megjelenő montázsra Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára is reagált közösségi oldalán:

„A Jobbik (a saját hivatalos oldalán) azt kéri, adjak címet a képnek.

Oké.

A kép címe: ÁTVÁLTOZÁS

leírás:

Azt ábrázolja, hogyan lett egy nemzeti pártból a posztkommunisták segédcsapata. Egy olyan párt útja ez, amely megalakulásakor kereszteket állított a magyar városokban, ma pedig keresztekkel hergel és provokál.

Magas művészi értéket nem képvisel, legfeljebb posztkommunista villák falára való. A legközelebbi megbeszélésükön akár közösen ki is rakhatják” – írta kommentárjában.

A Jobbik később módosította a bejegyzés szövegét, majd más képekkel újra kitette ugyanazzal az új kísérő szöveggel – ezeken a képeken már nem szerepel a kereszt. A napokban egy korábbi montázsukat is módosítaniuk kellett, amelyen először egy baloldali asszonyt tettek be illusztrációként az „Orbán hívei” cím fölé.

Fotó: Jobbik Magyarországért Mozgalom Facebook-oldala, szerk.
Előtte – utána
Fotó: Jobbik Magyarországért Mozgalom Facebook-oldala, szerk.
Előtte – utána