Vona Gábor szerint ma a Fideszen kívül a DK az egyetlen olyan párt, amely politikai pártként működik, itt szervezeti szinten, aktivisták terén, stratégia kérdésében, vezetettségben, kommunikációban nagyon tudatosan dolgoznak. A Jobbik volt elnöke az ATV-hez tartozó Spirit FM Harcosok Klubjának nyilatkozott, ezt szemlézte a Hvg nyomán a Mandiner.

Hirdetés

Vona azt mondta, ha most kellene fogadnia, nem arra tenne, hogy kormányváltás lesz. Nem azért, mert nem akar kormányváltást, hanem még nem látja az ellenzéket erre képesnek.

Vonának vegyesek az érzései Jakab Péter elnökségéről, de úgy látja, a párt népszerűsége, és Jakab Péter népszerűsége is nőtt, olyan ütemben, amelyen a kutatóintézetek is meglepődtek. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy ezzel egyidőben „politikai víziótlanság” és „parizerkampány” uralkodik, ami lehet, hogy rövid távon népszerűséget hoz, „de hosszú távon sem a Jobbik, sem az ország javát nem szolgálja”.

A parizerre külön kitérve Vona azt is mondta, ha valaki ezzel kampányol, akkor ezzel a magyar társadalom egzisztenciális dühét lovagolja meg”.

Korábban írtuk


Szerinte ez önmagában ez nem probléma, de ezzel nem lehet szavazói törzs bázist képezni, nem lesznek elkötelezett jobbikosok. Ezek a szavazók katasztrófaturisták egy pártnál, éppen ott jelennek meg, ahol legjobban ki tudják élni a dühüket. Vona közölte, a 22-es választási kampány a legalja lesz, egyfajta „apokaliptikus pornót” vár, ahol a halál és a szex lesz a téma.