Vona Gábor kész egy kormányváltó szövetség élére állni. A pártelnök Facebook-oldalán üzent „baloldali honfitársainak”.

Az apropót az elmaradt Botka-Vona vita szolgáltatta, ami miatt hosszasan kesereg bejegyzésében a Jobbik elnöke:

élő adásban szerettem volna bizonyítani, hogy alkalmasabb vagyok az ország vezetésére, mint ő

A néppártosodó párt elnöke azt is megmutatta volna:

van programom a társadalom minden tagja számára, legyen az fiatal, középkorú vagy idős, munkás vagy értelmiségi, jobboldali vagy baloldali, vidéki vagy fővárosi.

Hogy a vitára való hosszú készülése ne vesszen kárba, a pártelnök Facebook-bejegyzésben foglalja össze üzenetét a baloldali szavazók számára. A kiindulópont, az egyetlen közös alap, ami összeköti őket, szokás szerint az Orbán-utálat.

Az országnak elege van Orbán Viktor aljas, szociálisan érzéketlen, antidemokratikus és korrupt uralkodásából. 2018-ban a társadalom el fogja zavarni a maffiakormányt, hogy a további leszakadás helyett felemelkedő Magyarországot építhessünk. Ehhez azonban minden kormányváltást akaró emberre szükség van.

Vona Gábor úgy látja, Botka László hétfői visszalépésével már világossá vált,

ki a kihívó erő. (…) A hétfői napig a Jobbik a legerősebb ellenzéki párt és a legerősebb ellenzéki alternatíva volt. Hétfő óta a néppárti Jobbik már nem csupán a legerősebb, hanem – túlzás nélkül állíthatom – az egyedüli kormányváltó alternatíva.

A Jobbik elnöke szerint megváltoztak a törésvonalak, immáron nem az a kérdés, ki jobb- és ki baloldali, hanem az, hogy ki kormánypárti és ki akar kormányváltást:

Ki az, aki azt kívánja, hogy Magyarország folytassa az útját ezen a leszakadó pályán, és ki az, aki egy felzárkózó és felemelkedő országot szeretne építeni. Ez a közös cél össze kell, hogy kössön bennünket, függetlenül attól, hogy egyébként milyen világnézettel rendelkezünk és milyen kulturális értékrendben hiszünk.

Ezen a ponton érkezünk el a bejegyzés lényegi pontjához: Vona Gábor kész arra, hogy baloldaliakkal összefogva kormányváltó szövetséget hozzon létre. 

A kormány leváltása nem ideológiai, nem érzelmi és nem pártszimpátiát érintő kérdés, hanem össztársadalmi ügy. A kormányváltó szövetséget ezért nem pártoknak, hanem nekünk, a józan ész alapján álló polgároknak kell megteremtenünk. Mindannyiunknak, akik változást akarunk. A néppárti Jobbik 2018-ban ezt a kormányváltó szövetséget fogja megteremteni.

Most még csak baloldali szavazókkal fogna össze, de innen már nem nagy lépés az összeborulás baloldali pártokkal. Ami néhány évvel ezelőtt még elképzelhetetlen lett volna, szépen lassan formálódni kezdett a szemünk előtt. Jó ideje voltak kisebb-nagyobb jelek arra, hogy a magát előszeretettel „demokratikus ellenzéknek” tituláló balliberális ellenzék és a Jobbik összefogása nem távoli, valóságtól elrugaszkodott elképzelés, hanem közelgő realitás  –  amit most Vona Gábor sorai is megerősítenek. 

Bejegyzése további részében Vona Gábor a demokráciáról értekezik, és biztosítja „tisztelt baloldali honfitársait” arról:

a 2018-ban megalakuló Jobbik-kormány helyre fogja állítani a magyar demokrácia működését, az intézmények függetlenségét, a fékek és egyensúlyok rendszerét.

A Jobbik demokráciaféltése, az ígéret, hogy helyreállítják a fékek és egyensúlyok (jó lesz az ellensúlynak is, sebaj, még gyakorolni kell a baloldali mantrát) rendszerét, egyszerre a párt egyik legfontosabb programpontja lett. A Jobbik elnöke vázolja programjuk további fő pontjait, ami véleménye szerint tökéletesen vonzó lehet egy baloldali ember számára is, majd visszatér mondanivalója lényegéhez: szövetségre van szükség.

Mint nemzeti konzervatív értékrendű miniszterelnök-jelölt úgy gondolom, hogy történelmi szövetségre van szükségünk a választási győzelemhez, és utána ugyanerre a történelmi szövetségre van szükségünk az ország felemeléséhez is. Elég volt Orbán rögeszmés háborúskodásából, és elég volt az állandó osztályharcból is!

Végezetül Vona Gábor így zárja péntek reggel megosztott sorait:

Engem egyetlenegy dolog érdekel. Akarja-e velünk együtt leváltani ezt a kormányt, és utána részt akar-e venni a nyugodt és békés építkezésben? Magyar szívvel, józan ésszel, tiszta kézzel. Ha az Ön válasza erre a kérdésre az, hogy igen, akkor mi összetartozunk.

Tisztelt baloldali Honfitársam! Hétfőn egy hosszabb idő óta szervezett tévévitára készültem Botka Lászlóval, a…

Gepostet von Vona Gábor am Donnerstag, 5. Oktober 2017

-EN-