Vesztes politikusnak nevezte és lemondásra szólította fel a Jobbik elnöke Orbán Viktor miniszterelnököt hétfőn a parlamentben. Vona Gábor szerint Brüsszel a kormányfő – kvótareferendummal kapcsolatos – felelőtlenségét és hibáját kíméletlenül ki fogja használni Magyarországgal szemben.

Fotó: MTI, archív

Az ellenzéki politikus a miniszterelnök napirend előtti felszólalására reagálva azt mondta, a Jobbik tavasszal javaslatot tett az alaptörvény módosítására. Nem szégyelli magát a miniszterelnök, hogy fél év és 15 milliárd forint elköltése, egy sikertelen népszavazás után előáll ugyanezzel a javaslattal? – kérdezte.

Vona Gábor azt mondta, Orbán Viktor hitelessége, tekintélye, ereje az európai szintéren végletesen megcsappant, nem fogják komolyan venni a brüsszeli bürokraták a kvóta elleni harcban.

A Jobbik-elnök közölte, azok az emberek, akik elutasítják a kvótákat, mégis otthon maradtak, Orbán Viktornak üzentek. Az üzenték: elég volt a durva kampányból, a közpénzek pazarlásából – mondta, majd lemondásra szólította fel a miniszterelnököt.

MTI