A VOLT Fesztivál Magyarország egyik legnagyobb zenei fesztiválja idén, amely az Európai Unió tanácsa Magyar Elnökségének a hivatalos záró rendezvénye is egyben. A nagyszabású és tartalmas programra az EU 27 tagállamából érkeznek fesztiválozók, zenekarok és előadóművészek.

A kedvezményes árú vasúti utazás legkorábban a rendezvény első napját megelőző naptól, június 28-tól vehető igénybe, a visszautazást pedig a fesztivált követő napig, július 3-ig kell befejezni. A 33 százalékos alkalmi menettérti jegy visszautazásra csak akkor érvényes, ha azt az utasok a helyszínen felállított GYSEV pultnál lebélyegeztetik. A kedvezményes menetjegyek bármely belföldi pénztárban megválthatók.

Az utasok kényelmesebb kiszolgálása érdekében a VOLT Fesztivál idején MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. mentesítő vonatokat közlekedtet VOLT-vonat néven. A vonatok Budapest-Keleti pályaudvar és Sopron között kedd és szombat között naponta egy alkalommal; Sopron és Budapest-Keleti pályaudvar között csütörtök és szombat között naponta szintén egy alkalommal; vasárnap pedig két alkalommal közlekednek. A VOLT-vonat bármilyen viszonylatú, teljesárú menetjeggyel, vagy kedvezményes alkalmi menetjeggyel és kedvezményes IC pótjeggyel vehető igénybe. A kedvezményes InterCity pótjegy ára 220 Ft.

Az utasok további információkat a www.mav-start.hu honlapon találhatnak.