Mint emlékezetes, a volt önkormányzati képviselő az eddigi vádirat szerint kistérségi megbízottként a minisztériumi pályázatok „lefölözésének módszerét” ismertette a kiskunsági város egyik vállalkozójával. A hírTV által nyilvánosságra hozott felvételen nyíltan beszélt arról, hogy „vissza kellett osztania” azokból az összegekből, amiket pályázati pénzként nyújtott vállalkozóknak az egyik minisztérium.

Az ügy tavasszal kezdődött büntetőperében eleinte még gyorsított eljárásra volt kilátás, ehhez azonban az kellett volna, hogy Weiszenberger beismerő vallomást tegyen. A bíróság előtt viszont már nem ismételte meg az ügyészségen tett egyértelmű beismerését, és a terhére rótt jogsértéseknek csak egy részét ismerte el, ezért a bíró a szabályszerű tárgyalás mellett döntött.

A vádlott mostanáig nem tett vallomást, ezért a bíró csak az ügyészségi vallomását olvasta fel. Hétfőn viszont, a vádirat súlyosbításának hatására Weiszenberger a vallomástétel mellett döntött, s egyebek között arra hivatkozott, hogy ő a beosztása alapján nem minősült hivatalos személynek. A tárgyalás végén a bíróság a jövő év elejére napolta el az első fokú ítélethozatalt az ügyben.

(HavariaPress, hirtv.hu)