A budapesti Fidesz hétfőn Facebook-oldalán azt írta: a 2022. évi országgyűlési választásokon parlamenti mandátumot szerzett Láng Zsolt fővárosi közgyűlési helyére a Fidesz budapesti elnöksége Dódity Gabriellát jelölte.

Hirdetés

A frakcióvezetői tisztség betöltésére a Fidesz budapesti választmánya egyhangúlag Wintermantel Zsoltot javasolta a frakciónak – tették hozzá.

Láng Zsolt a Fidesz-KDNP országos listájáról mandátumot szerzett az Országgyűlésben, ezért május elsejei hatállyal lemondott fővárosi képviselői mandátumáról. A Fővárosi Közgyűlés április 27-ei ülésén még a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetőjeként arról beszélt, nem könnyű szívvel válik meg fővárosi mandátumától, de bízik benne, hogy nagyobb lehetősége lesz a fővárosért dolgozni a kormánypárti frakció tagjaként, mint fővárosi frakcióvezetőként.

Láng Zsolt kijelentette: országgyűlési képviselőként továbbra is szeretne a fővárossal foglalkozni, segíteni Budapestet, és jelezte, ha a főváros segítségre, támogatásra szorul, számíthatnak rá.

Korábban írtuk