Mi történt szerda reggel a Városházán?

Hirdetés

– tette fel a kérdést a Mandiner Witnermantel Zsoltnak, a kormánypártok fővárosi frakcióvezetőjének, miután határozatképtelenség miatt elmaradt szerdán a Fővárosi Közgyűlés. „Fontos közgyűlésre készültünk. Dönteni kellett volna a tavalyi zárszámadásról, az abban található, egyébként több mint húsz milliárd forintos maradvány beépítéséről az idei költségvetésbe, budapesti cégek, színházak beszámolóiról, illetve uniós pályázatokról. Ezek a döntések mind-mind szükségesek a főváros mindennapi működéséhez.”

Mint mondta, a Fidesz-KDNP frakciója megjelent kilenc órakor a közgyűlés termében, de a szemközti padsorok üresek maradtak, a baloldali képviselők nem voltak hajlandóak beülni. Karácsony Gergely városvezető pedig közel fél óra késlekedéssel jelentette be, hogy határozatképtelenség miatt elmarad az ülés.

„Nagyon sajnálatosnak tartom, hogy a baloldal belső személyi konfliktusai miatt csapdába került a főváros és túszul esett a szerdai Fővárosi Közgyűlés. Azt gondolom, a budapesti emberek azért választják meg a grémium tagjait, így a főpolgármestert is, hogy a főváros ügyeivel foglalkozzanak, ne a belső konfliktusokkal” – fogalmazott a képviselő.

Korábban írtuk

Veszélyben a fővárosi büdzsé

Május 31-ig el kell fogadni a budapesti költségvetés zárszámadását a képviselőknek. Ez a törvényi feltétele az állami támogatások biztosításának. Wintermantel szerint épp ezért ez az időszak különösen fontos Budapest életében. Azt még nem tudni, hogy mikor ül össze ismét a grémium, de a frakcióvezető közölte:rajtuk nem fog múlni a főváros működése.

A teljes cikk IDE kattintva tekinthető meg.