A lövöldözés Rákosszentmihályon, a XVI. kerületi Rózsa utca és Csömöri út kereszteződésénél történt ma reggel. Az áldozat egy 52 éves szír állampolgár a rendőrség szerint. A támadó egy táskát kivett az autóból, majd gyalogosan menekült el a helyszínről.

Nem volt ismeretlen a rendőrök előtt az áldozat, a kettős állampolgár ellen korábban már elkövettek hasonló támadást – jelentette be a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője, Tafferner Éva. Hozzátette, nem leszámolás, hanem üzleti vita állhat a háttérben. Még 1997-ben, a X. kerületi Gyakorló utcában követtek el hasonló jellegű fegyveres támadást a férfi ellen, de akkor nem sérült meg. Ezen kívül egy 2006-ban történt önbíráskodási ügyben is érintett volt.

A kettős állampolgárságú szír férfi húsz éve él Magyarországon, állatorvosi diplomát szerzett, de egyéb vállalkozásokból, feltehetően pénzváltásból tartotta fenn magát. A BRFK szóvivője újságírói kérdésre nem tudta megerősíteni, hogy az agyonlőtt férfi a Kulcsár-ügyben is szerepet játszott volna, s annak idején információkkal segítette volna a nyomozást.

(origo.hu)