Z. Kárpát Dániel (Jobbik) elképesztőnek nevezte a kormány részéről azt, amit saját államtitkára „feltételezhető korrupciós botránya kapcsán” művel. Szerinte a „termelési jelentési érvek” és a „két perc alatt megúszott válaszok” tökéletesen mutatják, hogy mekkora a zavar a kormányoldalon. Önök tökéletesen beárazták a jövő évi esetleges választási vereséget – jegyezte meg.

Hirdetés

A Völner-ügyet úgy értékelte: felül összejátszottak a végrehajtási rendszerrel, így Völner Pál volt államtitkár, Varga Judit igazságügyi miniszter és a végrehajtási rendszer egy „maffiaszerűen működő szervezetként, intézményesített módon fosztott ki magyar embereket”.

Hozzátette: a járványügyi veszélyhelyzet alatt végig kisnyugdíjasokat és minimálbéreseket 33 illetve 50 százalékos letiltásokkal „vegzáltak”, a devizahiteleseket pedig nem segítették.

Azt ígérte: a jövőre felálló nemzeti egységkormány „kíméletlen módon” végigvizsgál a jogállami kereteken belül minden ilyen ügyet, és a „történelem ítélőszéke elé kerül az, akinek oda kell kerülnie”.

Korábban írtuk

Répássy Róbert igazságügyi államtitkár válaszában megalapozatlannak nevezte a képviselő vádjait, és felsorolta a kormánynak az adósok helyzetének javítására hozott intézkedéseit. Közölte: a kormány bevezette a középárfolyam kötelező alkalmazását, maximálta az előtörlesztési díjak mértékét, létrehozta a forintosítást és a magáncsőd intézményét, valamint kilakoltatási moratóriumot és árfolyamgátat vezetett be és a végtörlesztés lehetőségét is biztosította. Hozzátette: a nemzeti eszközkezelő segítségével 36 ezer család kerülhette el a kilakoltatást, a banki törlesztőrészletek pedig 25-30 százalékkal csökkentek.

49:09-től: