Z. Kárpát Dániel (Jobbik) beszélt a többi közt a kenyér áráról, vagy arról, hogy jelentősen növekedtek a korábban is magas fővárosi albérletárak.

Hirdetés

Bár gyakran hivatkoznak az átlagfizetésre, valójában 1,7 millió embert kihagynak a bérstatisztikákból. Azokat, akik az öt fő alatti cégeknél dolgoznak.

Szerinte alapvető szükség lenne, hogy a családosokat támogassák. Feltette a kérdést: miért adóztatják itt a legmagasabban a gyermeknevelést? Miért itt a legmagasabb a bébiétel adója? – kérdezte.

Szülőtámogatási életjáradékot javasolt, amely szerint a munkavállaló a befizetett adó 10 százalékáról szabadon rendelkezhessen, a szülei javára.

Korábban írtuk

Dömötör Csaba államtitkár kifogásolta, hogy a képviselő frakciója rendre nem szavazta meg a családtámogatási javaslatokat, most mégis a családok segítése mellett szólal fel. Miközben azonnali lépéseket sürgetnek, gazdasággyengítő döntéseket támogatnak, például a legújabb uniós szankciós csomagot – tette hozzá.

Külföldi elvárásokhoz igazítják a politikájukat, ezért ne hivatkozzanak a magyarok megélhetésére – jelentette ki.

Kifogásolta, hogy a Jobbik elnöke, Jakab Péter nem szólalt fel a Házban, mert akkor szerinte el kellene számolnia az elmúlt évtizedek „legelvtelenebb politikai kezdeményezésével”, azzal, hogy egy nemzeti mozgalmat integrált a baloldalba.

Számon kérte azt is az ellenzéken, hogy nem teszik szóvá azt a Jobbikhoz köthető ügyet, amely szerint egy párttag megpróbált megerőszakolni egy másik jobbikost.

Fotó: Dömötör Csaba Facebook-oldala