Hirdetés

A kormány megint a német autógyártókat választja a magyar kisvállalkozások helyett – vetette fel napirend előtti felszólalásában Z. Kárpát Dániel (Jobbik).

Az ellenzéki politikus „gyomorforgató aljas halálkampánnyal” és azzal vádolta a kabinetet, hogy „kétkulacsos politikát” folytat. Szerinte ugyanis „jellemzően a multicégeket kényezteti ez a kormány”, miközben a hazai munkavállalók kétharmadát foglalkoztató magyar cégeknek csak hitel és mikroszkopikus támogatás jut.

Ez az igazi, vegytiszta liberalizmus – fogalmazott, példaként hozva fel, hogy volt olyan munkahely, amelynek megteremtésére 130 milliós támogatást, „27 évnyi bruttó átlagbért” fizettek ki.

Ennél gyengébb gazdasági válságkezelést Európában nagyon nehéz találni – jelentette ki Z. Kárpát Dániel, aki szerint „elképesztő, hogy szegényházat próbálnak csinálni Magyarországból”.

Korábban írtuk

Válaszában Dömötör Csaba,  a Miniszterelnöki kabinetiroda parlamenti államtitkára azt emelte ki: a kis- és középvállalkozások több mint kétszer annyi támogatásban részesültek 2019 vége óta, mint a nagyvállalatok.

Hangsúlyozta: a bértámogatás több százezer magyar vállalkozásnak nyújtott segítséget, akárcsak az általános és a célzott adócsökkentés, míg a 15 hónapos hitelmoratórium félmilliójuknak jelent könnyebbséget.

Hozzátette: a fiatalok jövedelemadó-mentessége segíti e réteg alkalmazását, ahogy a lakásfelújítás támogatása is elsősorban hazai vállalkozásokhoz kerül majd.

Ha tényleg baja van a multik támogatásával, akkor miért fogtak össze Gyurcsány Ferencékkel? – címezte kérdését az államtitkár Z. Kárpát Dánielnek, kifogásolva, hogy a jobbikos politikus bolsevikozik „pár héttel azután, hogy a posztkommunistákkal aláírták a paktumot”.

Az ellenzéki pártot „lenéző magyarozással” vádolta, majd kijelentette, politikájukban „valójában már semmi nemzeti nincs, de egyre több téglát építenek be az osztályharcos, szélsőbaloldali politika építményéből”.

A Jobbik és a Gyurcsány-párt stílusban is elvégezte a teljes hasonulást – fogalmazott Dömötör Csaba.