Kóka úgy számol, ha T. Asztalos Ildikó nem befolyásolja az illetéktelen küldötteket, akkor már az első fordulóban elnök lehetett volna. Az SZDSZ továbbra is vitatott legitimitású elnöke azt mondta: április 5-én az országos tanács dönt arról, összehívnak-e tisztújító küldöttgyűlést.

T. Asztalos Ildikó visszautasítja, hogy ő szervezte volna a csalást a liberálisok elnökválasztásán. A jelentést elfogultnak és felületesnek nevezte. Az SZDSZ honlapján a hírTV felvételeire hivatkozik – szerinte, ha a Jüttner-bizottság akarta volna, a képek alapján megtalálta volna a nyilatkozó álküldötteket. Azt is kifogásolja, hogy a küldötteket egyedül Kóka János bizalmi embere hallgatta meg, hivatali munkatársának segítségével. A bizottság többi tagjai nem voltak jelen.

A liberálisok honlapján péntek hajnalra nyilvánosságra hozták a Kóka János bizalmi embere, Jüttner Csaba által vezetett vizsgálóbizottság jelentését. A dokumentumban közzétették azon érintettek vallomását is, akik ehhez hozzájárultak. T. Asztalos Ildikó, a párt borsod megyei elnökének fenti véleményét is csatolják a jelentésről.

Fegyelmi eljárást kezdeményezett az SZDSZ ügyvivői testülete azok ellen, akik érintettek a tavalyi elnökválasztási csalásban. Ennek végéig le kell mondaniuk SZDSZ-ben viselt tisztségeikről és fel kell függeszteniük párttagságukat. Ezt Gusztos Péter jelentette be az ügyvivői testület csütörtöki, éjszakába nyúló ülése után.

(hírTV)