Emellett már működik az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet honlapján (www.ofi.hu) a Mediáció menüpontra kattintva egy chatszoba, „Segíthetünk? Segítünk.” elnevezéssel. Itt regisztráció és jelszó nélkül, vagyis teljesen anonim módon kommunikálhatnak egymással a résztvevők.

Közben az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet meghirdette a program logó és jelmondat pályázatát. Az OFI szeretné, ha pedagógusok, szülők, diákok terveznék meg, milyen legyen az ,,Erőszakmentes, egészségtudatos iskola„ mozgalom logója, és mi legyen annak jelmondata. Az OFI olyan mottót vagy ”szlogent„ szeretne, amely közvetíti a mozgalom filozófiáját, vagyis képviseli az erőszakmentes, biztonságos és egészségtudatos iskolával kapcsolatos értékeket. A logóval kapcsolatban szintén olyan terveket vár, amelyek szimbolikájukban tükrözik a mottó által közvetített tartalmat. A pályázatokat március 16-ig postai vagy elektronikus úton lehet beküldeni. Az első helyezett ötlet 100, a második 80, a harmadik pedig 50 ezer forintot ér.

Az ”Erőszakmentes, egészségtudatos iskola„ mozgalmat az oktatási és kulturális miniszter által felkért Iskola Biztonságáért Bizottság hirdette meg. A Bizottság azt kérte, hogy a nevelési-oktatási intézmények vezetői, pedagógusai és alkalmazottai, a szülők és tanulók, diákönkormányzatok, a fenntartók képviselői és a civil szervezetek, valamint bárki, aki egyetért a konfliktusok erőszakmentes kezelésével, és részt kíván venni ennek megvalósításában – csatlakozzon a mozgalomhoz. A felhívás sikeres volt, hiszen eddig majdnem 100 intézmény és magánszemély csatlakozott, de az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet továbbra is várja azok jelentkezését, akik szeretnének részesei lenni a mozgalomnak. Regisztrálni a biztonsagosiskola@ofi.hu e-mail címen lehet. A bejelentkezőket az OFI minden kapcsolódó rendezvényre meghívja, és lehetőséget biztosít arra, hogy a mozgalom tagjai megismerjék egymást, tapasztalatot cseréljenek arról, milyen jó módszereik vannak, mik a bevált gyakorlatok.

Ingyen hívható zöld szám: 06-80-204-976