A DK Zuglóban is bekebelezheti a jelentősen legyengült MSZP-t, miután háttérbe szorult Tóth Csaba, a szocialistáknak a parlamenti mandátumot birtokló erős embere, valamint azt követően, hogy az MSZP az előválasztáson is súlyos presztízsveszteséget szenvedett azzal, hogy az érthetetlen módon visszalépő Karácsony Gergelyt támogatta – írja a Magyar Nemzet.

Hirdetés

Ezt támasztja alá a Pesti TV által rögzített beszélgetés is, amelyen Horváth Csaba, Zugló szocialista polgármestere és az MSZP fővárosi frakcióvezetője Szaniszló Sándornak, a XVIII. kerület MSZP-s vezetőjének beszélt arról, hogy Gyurcsányék nyomást gyakorolnak rá.

– Na, és mikor lesz meg az új hivatalod? – kérdezte Szaniszló, mire Horváth úgy felelt: „ahogy elnézem a DK-sokat, soha”. Hozzátette: „vannak olyan információk, hogy a (Gyurcsány) Feri nyomásgyakorlása van a háttérben”, ám azt nem tudta megmondani, hogy a DK-sok miért „szórakoznak” vele. Szaniszló úgy vélte, ha (Gyurcsány Ferenc) „valami ilyesmit akar, akkor biztos, hogy mondja is”, erre Horváth Csaba azt válaszolta, hogy „nálam a létező legrosszabb módszer, ha valaki engem »dékásítani« akar”.

A Mediaworks Hírcentruma megkereste Horváth Csabát a felvételen tett kijelentéseivel kapcsolatban, ám a polgármester egyáltalán nem kívánta kommentálni a saját szavait. Így a Magyar Nemzet Borbély Ádám segítségével próbálta tisztázni Horváth különös állításait. Mint a zuglói Fidesz-alapszervezet elnöke rámutatott, a DK már abban is az MSZP fölé kerekedett, hogy a szocialistáktól átigazolt két önkormányzati képviselővel immár a Gyurcsány-párté a legnagyobb frakció, s az ily módon megnövekedett befolyásukat arra is felhasználják, hogy Horváth Csabának „ott tegyenek keresztbe, ahol csak tudnak”. Borbély Ádám szerint a felvételen említett hivatallal Horváth arra a Bosnyák térre létesítendő önkormányzati városközpontra utalt, amelynek a terveit nemrégiben még a DK is támogatta.

Korábban írtuk

A teljes cikk elolvasható a Magyar Nemzet oldalán, IDE kattintva!