Fotó: MTI/Mohai Balázs
Horn Gábor, az alapítvány kuratóriumi elnöke a Republikon Intézet Civilek, politika, alternatíva címû konferenciáján a budapesti A38 Hajón 2015. március 5-én.
Hirdetés

Idén tavasszal oktatási tevékenység céljából pályázatot írt ki az Egressy út 178/G szám alatt található ingatlanra a szocialista Horváth Csaba által vezetett zuglói önkormányzat. Az épületet sokáig a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola jogutódja, a Budapesti Metropolitan Egyetem (BME) használta, ám bérleti viszonya 2020. augusztus 31-ével megszűnt.

A pályázatra hárman jelentkeztek: a BME maga, a Zeg-Zug Waldorf Egyesület, valamint a Niedermüller Anna által vezetett Ezer Gyerek Egyesület. Bár mind a három szereplő megadta volna az ingatlanért havonta fizetendő 5,3 millió forint + áfát, az egyetem időközben visszalépett, a Zeg-Zug Waldorf Egyesület az önkormányzattal történő együttműködési megállapodás alapján díjkedvezményre tartott igényt, így a befutó határozatlan időre a Niedermüller-féle alapítvány lett.

Ugyan a kiírás lezárult, a végső előterjesztésről a XIV. kerületi képviselő-testület a novemberi rendes ülésén fog majd dönteni. Ha a testület zöld utat ad az Egyesületnek, Zuglóban kaphat otthont a Jancsó Miklós Mozgóképművészeti Gimnázium.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Mandiner honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk