A kutyatartás hatásai a közbiztonságra című pályázattal 5 millió forintot nyert Zuschlag Jánoshoz köthető Hétköznapok Egyesület a főváros városrendészeti bizottságától. A volt szocialista országgyűlési képviselő elismerte, hogy a pénzből a Fiatal Baloldal balatonlellei táborát finanszírozták, nem pedig a nagyvárosi kutyatartási szokásokat vizsgálták. „Ez egy nem megvalósult pályázat” – fogalmazott Zuschlag János, volt MSZP-s országgyűlési képviselő.

A bíróság több mint 63 pályázatot vizsgál, a vád szerint ezek nagy része mögött nem volt teljesítés. Zuschalgék A nők, mint veszélyeztetett korcsoport című pályaművükkel nyert két és félmillióból a Fibisz tatai táborát pénzelték. „Annyit szeretnék elmondani, hogy ez egy szintén meg nem valósult pályázat” – mondta a vádlott.

A Szomszédok egymásért mozgalom megszervezésére pedig 2 millió forintot kaptak a Danielisz Béla vezette bizottságtól. Ezt is az ifjú szocialisták tatai szórakoztatására költötték. A városrendészeti bizottság szocialista elnöke korábban a perben azt vallotta: a testület évente 80-100 millió forint pályázati pénzt osztott szét, de a tenderek megvalósítását csak papíron ellenőrizték. A Zuschlaghoz köthető szervezetek 14 pályázata nyert pénzt a fővárostól.

(hírTV)