Nagy Imre, a KISZ Központi Bizottságának utolsó főtitkára és egy 100 milliós áfacsalás miatt házi őrizetben ülő vállalkozó a tulajdonosa annak a Csongrád megyei biogázüzemnek, amely uniós forrásból épült fel. A gyárat működtető cég papírjain a 80 milliós alapítványi csalás miatt előzetesben ülő Zuschlag János neve is feltűnik.

A Csongrád megyei Klárafalva biogázüzeme háromszázhatvan millió forintnyi uniós támogatásból épült fel. Úgynevezett zöldenergiát állít elő, egyelőre hígtrágyából és silózott kukoricából. A tulajdonosok szerint az üzlet még úgy is jövedelmező, hogy az aszály miatt rendkívül drága az alapanyag, vagyis a kukorica. A felvevőpiac azonban garantált, miután a zöldenergia átvételére az állam kötelezettséget vállalt.

A biogázüzemet működtető társaság tulajdonosai között van a szomszédos telepen található Németh Toll Kft. elnöke. Ő jelenleg lakhelyelhagyási tilalom alatt áll. A vámosok gyanúja szerint megutaztatta a tollüzem termékeit Szerbiába, hogy több százmillió forint forgalmi adót igényelhessen vissza. A másik tulajdonos a Corax-Bioner Zrt. A cég igazgatósági elnöke a KISZ Központi Bizottságának utolsó főtitkára, Nagy Imre.

A Corax-Bioner neve felbukkan a maffia bűncselekménnyel gyanúsított Zuschlag János vagyonnyilatkozatában is. A volt szocialista országgyűlési képviselő tanácsokat adott a környezetvédelmi cégnek, havi 110 ezer forintért.

(hírTV)