Várhatóan a tavaly szeptember óta előzetes letartóztatásban lévő Zuschlag János szabadlábra helyezését kéri ügyvédje a 75 milliós állami támogatás jogosulatlan megszerzéséről szóló büntetőper csütörtöki, utolsó idei tárgyalási napján – értesült a Népszava. Arra várnak, hogy kiderüljön: a volt szocialista képviselő zárkájában novemberben talált mobiltelefonról milyen hívásokat intéztek, s ennek alapján kijelenthető-e, hogy az övé volt a telefon. Ha erről szó esik a tárgyaláson és a szakértők úgy találják, nem az elsőrendű vádlotté a mobil, akkor kérvényezik a szabadlábra helyezést – mondta Kovács M. Gábor, Zuschlag János védője.

Mint ismert, az október 31-i ellenőrzésnél egy mobiltelefont találtak Zuschlag János zárkájában. A telefont a szemetesvödörben, egy cigarettásdobozban elrejtve találták meg az őrök. Az ügyészség a híváslisták és a cellainformációk elemzésével próbálja kideríteni, hogy Zuschlag János használta-e a telefont. „Önmagában az, hogy a zárkában találnak egy telefont, nem valósít meg bűncselekményt, a bv szabályait vélhetőleg megszegték” – mondta korábban Kovács M. Gábor ügyvéd. A becsempészett mobiltelefon miatt csak akkor indulhat újabb büntetőeljárás Zuschlag ellen, ha kiderül, hogy tanúkat próbált meg befolyásolni.

Tizenkilenc forduló után csütörtökön érhet véget a gyanúsítottak meghallgatása. A várhatóan jövő február közepén folytatódó perben már a tanúkat fogják meghallgatni – írja a napilap.

(Népszava)